top of page
Abstract Wavy Lines

Miqësia në shikim

Vështrim i përgjithshëm

Brooklyn Amity School

Fokusi shkollor: Përgatitor i Kolegjit

Lloji i shkollës: i pavarur/privat

Notat e ofruara: PreK-3-Gr. 12

Shkolla ditore: Po

Konvikti: Viti Ndërkombëtar/Brendor

Themeluar: 1999

Kodi CEEB: 330718

Kush Jemi Ne

Brooklyn Amity School

Brooklyn Amity School ofron një PreK-3-Gr. 12, programi arsimor përgatitor i kolegjit nëpërmjet një kurrikule të balancuar mirë që thekson shkencën, teknologjinë, inxhinierinë, artin dhe matematikën (STEAM) të integruar me atletikën dhe mësimin e bazuar në projekte (& të përzier) në një mjedis të sigurt që kultivon respektin për veten dhe të tjerët. Të diplomuarit e Brooklyn Amity School janë mendimtarë globalë që kontribuojnë në komunitet si anëtarë të përgjegjshëm shoqërorë, bujarë dhe të arsimuar

Kurrikula akademike e shkollës së mesme

Kurrikula akademike e shkollës së mesme

Vendosja e avancuar:AP Biology, AP Calculus, AP Psychology
Anglisht:Anglisht I (Letërsia Botërore I), Anglisht II (Letërsia Botërore II),
Anglisht III (Letërsia Amerikane), Shakespeare & Poezi, Shkrim krijues I, Shkrim krijues II, Gazetari

Studime Sociale:Studime Globale I, Studime Globale II, Historia e SHBA-së, Qytetare
Shkenca:Biologji, Kimi, Zoologji, AP Biologji
Matematika:Algjebra I, Algjebra II, Gjeometria, Parallogaritja, Kalkulusi AP

Gjuhë e huaj: Spanjisht I, Spanjisht II, Gjuha Amerikane e Shenjave
Arte të bukura:Studio Art, Grafik & Dizajn Web, Mendimi i Dizajnit
PE dhe Shëndeti:Fitnes, Aerobi, Sport i Përgjithshëm, Shëndeti/Ushqyerja
Lëndët me zgjedhje:Të folurit publik, të kuptuarit e shëndetit mendor
Teknologjia:Photoshop, Java Programim, Kodim, Ndërtimi i aplikacioneve

Elementare & Kurrikula akademike e shkollës së mesme

Elementare & Kurrikula akademike e shkollës së mesme

Brooklyn Amity School përdor një kurrikulë bazë të përbashkët për t'u ofruar studentëve mjetet e nevojshme për të pasur sukses në çdo nivel klase. Fillore & Nxënësit e shkollave të mesme marrin gjithashtu mësime për Histori, Shkencë, Teknologji dhe Gjuhë të Huaja. 

Komponentët kryesorë të standardeve ELA përfshijnë:

Niveli i leximit &Kompleksiteti i tekstit Rrjedhshmëria Ndërgjegjësimi fonologjik Njohuri për Fonikën gjuhësore &Njohje fjalësh Llojet e tekstit letrar Përvetësimi i fjalorit & Përdorimi Konventat e Leximit të Kuptimit të Gramatikës Standarde të Anglezes Gama e të shkruarit, të folurit & Duke dëgjuar.

Konceptet kryesore të standardeve të MATH përfshijnë:

Numërimi & Statistikat e numrave & Operacionet e probabilitetit & Raportet e të menduarit algjebrik & Matja e proporcioneve & Të dhënat Sistemi i numrave Gjeometria Shprehjet &Ekuacionet Thyesat Funksionet Konceptet e kohës.

Shkalla e notimit

Shkalla e notimit

grading scale.png

Programet e pasurimit pas shkollës

Programet e pasurimit pas shkollës

Klubi i shahut të vallëzimit
Aktiviteti i Olimpiadës së Matematikës Koha/Snack-Art
Olimpiada shkencore e Klubit të Teatrit/Dramës
Basketboll Intramural Futbolli Intramural
Përgatitja e Klubit të Karatesë SAT/ACT
Klubi i librave të gjuhëve të huaja
Kodimi i të rinjve/Robotika Amity Outreach/Helping Hands
Art Club PhotographyClub
SHSAT Prep Amity Chorus
Këshilli Studentor AmityAnsemble
Ekipi i Robotikës Shkrimi Kreativ
Pasurimi i PSAT Prep Pre-K

Në shkallë vendi
Konkurse

Programet e pasurimit pas shkollës

Liga e Robotikës në Brooklyn

Robotika e Universitetit të Harvardit

Konkursi shkencor i Universitetit Cornell

Sfida e parë TECH NYC

Kongresi HS

Konkursi i Arteve Pamore

Olimpiada shkencore

Konkursi i poezisë

E mesme & Panairi shkencor i shkollës së mesme

Spelling Bee

Konkursi i posterit për fëmijët e humbur

Atletikë

Programet e pasurimit pas shkollës

Basketbollil

Pingpong

Futbolli

Volejboll

Track & Fusha

Miqësia
Përhapja

Amity Outreach & Shërbimet Komunitare

Klubi i duarve të ndihmës

Projekti Ndërkombëtar i Ndihmës

Ndihmave në raste fatkeqësish projekt
Kuzhina me supë Masbia projekt
Projekti i luftëtarit të plagosur
Projekti i Ndërgjegjësimit të Kafshëve
Libër Drive
Iniciativat Globale të OKB-së
Ndihmuesit e Komunitetit

Projekti i riciklimit të shkollës fillore

Studentët & Ngjarjet e Familjeve

Ngjarje tërheqëse për studentë dhe familje

Udhëtime ndërkombëtare në terren

Dite fushe

Shfaqje talenti

Panairi i Kolegjit

Nata e Lojërave Familjare

Turneu i Basketbollit Amity

Stafi  kundër Lojë volejbolli studentor

Dita multikulturore

Kiflet me mamin

Parada e Halloween

Dita e Babait

Loje basketbolli

Festa e patinazhit në akull

Festa e Wonderland Dimërore

Miqësia Karnaval/Festa

Arts-FestExhibition

Dita e Karrieres....

Pranimi i Kolegjit

100% Pranim Kolegji.
Të diplomuarit tanë kanë fituar pranim në shumë prej universiteteve më të mira të vendit.

Kolegji Bryn Mawr, Universiteti Shtetëror i Kalifornisë, Kolegji Cazenovia i Los Anxhelosit, Kolegji i Teknologjisë i qytetit, Universiteti Clark, Kolegji Colby-Sawyer i New Rochelle, Kolegji i Notre Dame, CUNY (Kolegji Baruch, Kolegji Brooklyn, Kolegji City, Kolegji i Staten Island, Kolegji Hunter, John Jay, Lehman College, Queens College, York College, New York City College of Technology), CUNY Macaulay Honors (Brooklyn College), DePaul University, Drew University, Drexel University, EmmanuelCollege Florida Institute of Technology, FordhamUniversity, George Mason University, Georgia State Kolegji, Kolegji Hobert dhe William Smith, Universiteti Hofstra, Hunter (SAGE), Instituti i Teknologjisë i Illinois, Kolegji Iona, Kolegji Shtetëror Irvine Kennesaw, Kolegji La Salle, Kolegji Lehman, Universiteti Long Island, Kolegji Loyola, Kolegji Manhattan, Kolegji Marymount Manhattan, Massachusetts Kolegji i Farmacisë dhe Shkencave Shëndetësore, Universiteti i Miamit, Universiteti Shtetëror i Minesotës, Universiteti Shtetëror Montclair, Kolegji i Nju-Anglez, Instituti i Teknologjisë i Nju Xhersit, Instituti i Teknologjisë së Nju Jorkut, Universiteti i Nju Jorkut (NYU), Universiteti Verilindor, Universiteti i Arizonës Veriore, NYU- Instituti Politeknik, Universiteti Pace, Shkolla e Dizajnit Parsons, Universiteti Penn State, Universiteti i Filadelfias, Instituti Pratt, Kolegji Queens, Universiteti Quinnipiac, Instituti Politeknik Rensselaer, Instituti i Teknologjisë Rochester, Universiteti Rutgers, Universiteti Shtetëror i San Franciskos i New Brunswick, Kolegji Sarah Lawrence, Universiteti Seton Hall, SmithCollege, Instituti i Arkitekturës në Kaliforninë Jugore, Universiteti i Shën Françeskut, Universiteti i St. , Universiteti Temple, Universiteti në Buffalo, Universiteti i Arizonës, Universiteti i Kalifornisë, Universiteti i Kalifornisë Berkeley, Universiteti i Kalifornisë Davis, Universiteti i Kalifornisë Irvine, Universiteti i Kalifornisë Los Anxhelos (UCLA), Universiteti i Kalifornisë Riverside, Universiteti i Kalifornisë San Diego , Universiteti i Kalifornisë Santa Barbara, Universiteti i Kalifornisë Santa Cruz, Universiteti i Charleston, Universiteti WV i Connecticut, Universiteti i Illinois në Çikago, Universiteti i Maine Honors, Universiteti i Massachusetts, Universiteti i Masaçusets Amherst, Universiteti i Massachusetts Boston, Universiteti i Miami , Universiteti i New Haven, Universiteti i San Franciskos, Universiteti i Shkencave (Pre-Med), Universiteti i Maines Jugore, Universiteti i Uashingtonit në Seattle, Universiteti i San Bernardino, Virginia Tech, Universiteti Shtetëror i Uashingtonit, Kolegji Wells, Instituti i Teknologjisë Wentworth , Western New England University,  Kolegji Woodbury...

bottom of page